maanantai 30. maaliskuuta 2015

Ihan tavallinen viikko

Viime viikko oli ihan tavallinen. Ei ees matkustettu mihinkään.

Alkuviikot menee meikäläisellä aika pitkälti koulussa ja salilla. Maanantaisin ja
keskiviikkosin koulua on 8.30-16.30 joten eipä sillon jaksa enää hirveesti muuta. Tiistaisin on 12.30-14.30 joten sillon tulee tehtyä ehkä jotain muutakin. Viime viikolla käytin illan koulupuvun metsästykseen, koska juhlatilaisuuksissa ja tenttiviikoilla tytöillä pitää olla musta hame ja valkonen paita. Koulun oma virallisempi puku maksaa jotain 60e, joten lähdin suosiolla hakemaan muualta. Koulupukuja saa täällä kaikkialta eri versioina, koska kaikissa kouluissa käytetään koulupukua. Yks vaihtari oli maksanu omasta setistään yhteensä reilut 30e, mä löysin omani kympillä.Alkuviikosta iski myös meidän täälläoloajan ensimmäinen ukkosmyrsky. Ääni oli kova ja vettä tuli paljon. Täällä viemärit ja putket on pienempiä ku Suomessa ja se muuten näkyi. Meidän lähikadut tulvi. Ja ne siis oikeesti tulvi. Vettä oli pahimmillaan polveen asti ja kun mentiin syömään parinkymmenen metrin päähän meidän talosta, jouduttiin kahlaamaan ilman kenkiä tai varvassandaaleissa. Mihinkään ei päässy kastumatta. Aika jännää ku ei oo tottunu, mut mietittiin et missähän asti se vesi sit on kun sadekausi alkaa.

Torstaina tuli vähän käytyä kylillä ja tehtyä koulujuttuja ja illalla meillä oli illanistujaiset parin ranskalaisvaihtarin kattoterassilla. Ne on vähän paremmista piireistä ja niillä on varaa asua hienommin ku muut, mutta on siinä etunsa. Siinä kun istuskelet Bangkokin kattojen tasolla, nii tulee vähän spidermanfiilis.Viikonloppuna tuli vihdoin testattua meidän lähikahvila, josta olin useemman kerran kuullu. Paikka on ihan supersöpö ja sieltä saa eri kahveja, smoothieita, vohveleita, crepejä ym. Yllättäen siellä on nyt tullu pari kertaa käytyä.
Perjantaina lähettiin tyttöjen kanssa katsastamaan yömarkkinat (Rot Fai nightmarket). Niistä oli puhuttu myös vintagemarkkinoina ja paikka olikin sit tosi iso ja siellä oli sekä tavallisia myyntikojuja, että vintagepuoli. Myös ruokamarkkinapuoli tietysti löytyi. Taidettiin olla paikan ainoat eurooppalaiset, turisteja ei näkyny missään. Ne varmaan käy jossai muilla markkinoilla. Tää näky sit oikein positiivisesti hinnoissa, oli nimittäin paljon halpaa tavaraa. Vintagepuolelta löyty aitoja vanhoja Leviksiä ja Calvin Kleinejä muutamilla euroilla, harmi vaan et suurin osa oli miehille. Vintagepuoli oli kuitenkin mahtava. Siellä oli pieniä liikkeitä täynnä vanhaa tavaraa, kadulle oli tuotu vanhoja autoja ja pienet kahvilat ja baarit oli vanhan näkösiä.
Lauantaina meillä oli kansainvälisille opiskelijoille järjestetty kulttuurimatka Bangkokin ulkopuolelle. Parin tunnin ajomatkan päässä oli jonkin sortin kulttuurikeskusresortti, jossa on majotusta, juhlatilaisuuksia ja kaikkee aitoa thaimaalaista. Paikassa työskentelee eri alojen ammattilaisia esittelemässä esimerkiks nyrkkeilyä, miekkailua, savitaiteilua, hedelmän veistelyä (kyllä, hedelmistä veistetään kukkia, joista tehään kaikenlaisia asetelmia), riisin istuttamista, silkin valmistusta, erilaisten  outojen soittimien käyttöä ja ties mitä. Saatiin kokeilla itekin monia noista. Nähtiin myös norsuja ja loppupäivästä mentiin kattomaan Thaimaan kulttuuria esittävää showta kesäteatteria muistuttavaan paikkaan. Lavalla nähtiin mm. norsu, puhveli, thainyrkkeilyä ja perinteisiä tansseja. Sunnuntai meni salilla, esseen kimpussa ja ehkä vähän ens viikonloppua suunnitellessa. Siihen palaan myöhemmin.

-Viivi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti