lauantai 7. maaliskuuta 2015

Koh Lanta

Huomenna käy meikäläisten tie takaisin kohti Bangkokia, mutta vielä ois tarinoitavaa Lantasta ja Phuketista.

Phi Philtä mentiin tosiaan laivalla Koh Lantalle. Laivassa kiersi paikallisia majoitusvälittäjiä, joilta sai buukata huoneen tai bungalowin. Saatiin sen verran hyvä tarjous, että otettiinkin bungalowi ja kuljetukset siihen päälle. Majotuttiin pieneen bungalowikylään Etelä-Lantalle. Ranta oli ihan vieressä, mutta paljon muuta ei siinä lähiympäristössä ollutkaan. Muutaman kilometrin päässä oli pikkukylä, jossa oli ruokakaupat sun muut. Sinne pääsi kivasti skootterilla, joita saatiin vuokrata tosi halvalla. Bungalowi oli tosi jees, mutta jätti lievät traumat kun yhtenä aamuna löysin vessasta törkeen ison hämähäkin. Se ei ollu semmonen, joita Suomessa näkee vaan enemmänki tarantellaa muistuttava. Hyi.Bungalowikylässä oli yks ravintola/baari, jota paikan omistajat piti ja siellä tuli vietettyä jonkun verran aikaa. Meikäläinen löysi nimittäin oman lajinsa: biljardin. Sitä tuli pelattua paikan työntekijöiden kanssa muutama erä ja mä en ees ollu huono! Ruoka oli siinä paikassa myös hyvää. Ainut, mihin ehti ehkä vähän kyllästyä muutaman illan aikana oli paikan soittolista. Baarimikko soitti samaa muutamankymmenen biisin listaa joka päivä, joten parit reggaebiisit alkaa olla vähän loppuunkulutettuja.

Lantalla oltiin kolme yötä. Päiviä tuli vietettyä rannalla (idyllinen, ei kauheen iso, pari rantabaaria) ja skootterilla ajellen. Otettiin nimittäin tokana päivänä skootteri päiväks vuokralle ja lähdettiin kiertämään saarta. Koh Lantalla on jonkun verran korkeuseroja ja siellä oli hienoja näköalakahviloita. Pysähdyttiin aamukahville korkeelle jyrkänteelle, josta näki merelle. Käytiin ihan saaren pohjoispäässä, missä on satama ja keskusta ja vielä saaren itäpuolellakin. Siellä oli enemmän paikallisasutusta, koska hyvät rannat on jostain syystä länsipuolella eikä turistit tästä syystä oo levittäytyny itäpuolelle.Illemmalla kun palattiin bungalowikylään, siellä oli norsu pihassa. Se söi välipalaks palmun sinä aikana kun se siinä oli ja mä sain ratsastaa sillä. Se tunsi monta (thaikielistä) sanaa ja totteli mm. istumiskäskyä. Valtavan suloinen otus. Haluan oman. Nähtiin yhtenä iltana myös joku iso lisko uimassa viereisessä joessa.

Seuraava kohde olikin viimeinen, eli Phuket. Oltiin Phuket Townissa pari yötä ja nyt ollaan oltu Patong Beachillä, josta sitten huomenna kotiin päin.

Rankasta reissaamisesta huolimatta hyvin relaxoituneena

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti