keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Phi Phi

Ao Nangilta matka jatkui laivalla Koh Phi Phille. Sen keskusta sijaitsee kannaksella, joka yhdistää kaks rantaa. Phi Phillä etsittiin aika kauan majotuspaikkaa, joka löytyi lopulta tosi hyvältä paikalta läheltä rantaa.

Phi Phillä ei ole liikennettä juurikaan, vaan siellä esimerkiksi rakennustavara työnnetään kärryillä kapeita katuja pitkin. Myöskään takseja ei näinollen ole. Toisaalta oli ihan kivaa vaihtelua, kun oli rauhallisempaa eikä tarvinnut väistellä skoottereita koko ajan.

Phi Phin rannat oli molemmat ihan jees, mutta meitä lähempänä olevasta tykkäsin enemmän. Toinen oli nimittäin enemmän biletysranta ja siellä soi välillä musiikki aika kovaakin. Varsinkin kun moni vierekkäinen rantabaari huudattaa kilpaa musiikkia, niin ei kuulosta hyvältä. Phi Phi oli muutenkin iltaisin aika elävä paikka, nuorisoa oli paljon ja bileet kesti myöhään. Osattiin onneks ottaa huone sellasesta paikasta, missä kadun äänet ei juurikaan kuulunu.

Phi Philtä käytiin yhtenä päivänä puolpäiväretkellä pitkähäntäveneellä. Ensimmäinen pysähdys oli Maya Bayssa, jossa on kuuluisa The Beach -leffasta tuttu ranta. Turisteja siellä oli toki jonkun verran, mutta hieno paikkahan se on. Seuraavana pysähdyttiin todella kirkasvetisellä lahdella, jossa sai snorklailla. Pitihän sitä sit kokeilla ja oli siistiä. Isoja värikkäitä kaloja, koralleja ja ties mitä. Siellä oli kans jotai outoja kamikaze -kaloja jotka törmäili meihin. Kolmas pysäkki oli matala lahti, jossa mahtavan turkoosia vettä ja siellä sai sit käydä uimassa. Vikana pysähdyttiin apinarannalla, jossa siis oli apinoita vaikka kuinka paljon. Turistit oli niitä tietty ihan onnessaan ruokkimassa, joten ne oli tosi kesyjä. Elämäni tähtihetki nähdä apinoita luonnossa. Siellä oli myös maailman söpöimpiä vauva-apinoita.Phi Phi oli ihan kiva rento paikka, jossa oli sopivasti elämää ja hyvät rannat. Sieltä jatkettiin matkaa Koh Lantalle, josta myöhemmin oma postaus.

-Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti