lauantai 21. maaliskuuta 2015

Tultiinko tänne opiskelemaan?

Nimiä ei löytyny listoilta. Saadaanko me opiskelijakortit? Pitääkö ostaa koulupuku? Missä on kirjasto?

Koulua on nyt takana viikko. Oli sen verran rankkaa, että piti tulla vähän Pattayalle lomailemaan mistä lisää sit ens kerralla. Koulu alkoi periaatteessa jo viime viikolla kun meillä oli perjantaina orientaatiopäivä. Meille oli puhumassa eri tiedekuntien edustajia, it-tukihenkilö, tuutoreita sun muita. Kuultiin vähän koulun säännöistä ja toimintatavoista ja saatiin tietää, että eka viikko on niin kutsuttu add and drop -viikko. Tää tarkottaa käytännössä sitä, että viikon ajan saa muutella kurssivalintoja ja saa käydä alotusluennoilla ja päättää niiden perusteella, haluaako jäädä kurssille. Kurssivalintojen piti olla peace of cake, koska sen voi tehdä sähköisesti. Mehän ei sitten pystytty. Kuultiin, että monella vaihtarilla oli ollut ongelmia sähköisten järjestelmien kanssa ja orientaatiopäivänä meitä ei ollut löytynyt muutamilta listoilta. Kursseille rekisteröityminen onnistui sitten lopulta koululla, piti vaan ilmottaa mitä kursseja haluaa.

Kurssit Stamfordissa menee niin, että maanantaisin ja keskiviikkoisin on samat, tiistaisin ja torstaisin on samat ja perjantaina on omat kurssit. Eli jos mulla on journalismia maanantaina kaheltatoista nii keskiviikkona on myös. Moni vaihtari suunnitteli ottavansa koulua vaan maanantaille ja keskiviikolle ja mehän pyrittiin samaan. Halusin saada 5 kurssia (=30 opintopistettä) eli mun piti saada nää kaks päivää täyteen.Maanantaina menin aamulla ekana Critical Thinking -kurssin alotusluennolle. Opettaja on keski-ikäinen nainen jenkeistä ja kurssi vaikutti sen verran kiinnostavalta, että päätin ottaa sen. Seuraavana oli Introduction to Journalism, jonka opettaja on paikallinen thaikkunainen jonka englanti on ihan sairaan hauskan kuulosta. Opettaja on myös hauska ja kurssilla oli paljon hyviä tyyppejä, sainkin sieltä mun ekat thaikkukaverit.

Kolmannella tunnilla menin kattomaan, millasta on Business to Business Marketing. Se oli virhe. Puolet kurssilaisista oli vaihtareita ja meijän kaikkien ilmeet oli luokkaa "puhuuks toi enkkua vai thaikkua?". Parinkymmenen minuutin kovan yrittämisen jälkeen luovutettiin ja lähdettiin pois. Kävi vähän sääliks opettajaa kun puolet luokasta lähti. Mentiin sit kokeilemaan, ottaisko College English 2 -kurssin opettaja meijät myöhässä tunnille. Se oli mukava miesopettaja jenkeistä (paljon jenkkiopettajia?) ja otti meijät mielellään tunnille. Parin tunnin aikana selvis, että kurssilla opetellaan tuottamaan akateemista tekstiä ja perehdytään lähteiden käyttöön. Mullahan on kandin teko syksyllä edessä, joten otin hyödyn irti ja jäin kurssille.

Neljäs tunti mulla oli Principles of Management. Opettaja (nainen, mahdollisesti Intiasta) aloitti tunnin sanomalla että tää on sit yks meidän tylsimpiä kursseja. Siitä on yritetty tehdä mielenkiintosempi vähentämällä tavallista opetusta ja lisäämällä ryhmätyöskentelyä. Meijän piti jakautua ryhmiin ja valita johtaja. Mulla on nyt sit alaisena suomalainen, slovakki, thaikku ja kaks venäläistä. Ryhmissä tehään sit kaikenlaisia projekteja sun muita.

Viidentenä menin kokeilemaan kurssia Introduction to International Business. Opettaja oli ruotsalainen ja puhu hyvää enkkua, mutta lateli niin paljon eri tehtäviä ja välikokeita, mitä kurssilla tulisi olemaan, että päätin jättää kyseisen kurssin väliin. Eka päivä oli nyt ohi ja mulla oli neljä kurssia tiedossa. Mähän yritän saada vaihdossa tehtyä sivuaineen journalismista ja johtamisesta ja nyt mulla oli vaan yks johtamisen kurssi. Ilta menikin miettiessä, että mitäs nyt, mutta onneks tarjolla oli myös sellanen kurssi, joka on vaan tiistaisin ja se on Sales Management. Menin sit tiistaina kokeilemaan sitä, ja ekan tunnin perusteella päätin ottaa kyseisen kurssin.Koulua on nyt siis maanantaista keskiviikkoon. Ehtii kivasti matkustella kun on nelipäiväset viikonloput. Myös vaihtaritoimintaa järkkäillään varmaan jonkun verran ja suunnitteilla ois jonkunlainen reissu porukalla. Meitä on vähän päälle kymmenen, ja porukkaa on Suomesta, Slovakiasta, Ranskasta, Saksasta, Hollannista ja Brasiliasta. Ollaan tosin jonkun verran tekemisissä kansainvälisten tutkinto-opiskelijoidenkin kanssa. Ollaan pidetty jo parit illanistujaiset ja käyty porukalla ihmettelemässä Khao San roadia, joka tunnetaan reppureissaajien mekkana. Siellä on paljon nuorisoa, halpoja vaatteita ja siellä voi syödä ötököitä. Söin heinäsirkan. Koostumus kuiva, rapea, hieman lihainen, maku suolainen, melko neutraali.

Pikkusen tätä tekstiä tässä, ehkä lopetan nyt. Pitää vissiin alkaa kirjottaa säännöllisemmin, jos tätä asiaa tulee näin paljon. Ens kerralla kuitenkin asiaa Pattayasta. Kuvia sillon sit enemmän, tämän kerran kuvasaldoa rajoittavat lievät ongelmat kuvien lisäämisessä. Ja hei jos jokin asia kiinnostaa, niin kysykää, koska mä luultavasti unohdin montakin asiaa mistä piti kirjottaa.

-Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti