perjantai 20. helmikuuta 2015

Koh Tao

Tää on paras postaus, jota oon tähän mennessä tehnyt. Ei sen takia, että verbaalinen anti olis jotenkin muita tekstejä rikkaampaa tai sisältö radikaalisti poikkeavaa, vaan koska tätä tekstiä kirjoitan rannalla. Toisessa kädessä aamupalan virkaa toimittava mangosmoothie ja edessä hämmästyttävän turkoosi meri. Ja tähän mennessä mehevimmät aallot.

Asiaan. Laiva Chumphonista Koh Taolle oli perillä myöhään iltapäivällä. Laivasta sen verran, että sinne mahtui yllättävän paljon ihmisiä ja siinä oli tähän mennessä matkan pahin ilmastointi. Ekaa kertaa reissun aikana palelluin vähän.

Thaimaassa suosittu asumismuoto turistien keskuudessa on bungalow. Oma käsitykseni bungalowista on aina ollu pieni puumökki, mutta ilmeisesti paikallisen määritelmän mukaan se on mikä tahansa huone, jolla on oma ulko-ovi. Taolla päädyttiin sitten ottamaan sellainen. Huone oli yksinkertainen, mutta sen miniterassilta oli hyvät näkymät, se oli kohtuuhintainen ja hyvällä paikalla. Se sijaitsi Taon suurimman rannan, Sairee Beachin päässä ja siitä oli kaikkialle sopivan lyhyet välimatkat. 

Sairee Beach ei ole kovin leveä, mutta se oli oikein jees ja iltasin kun vesi laski, sen leveys kaksinkertaistui ja siellä oli kaikenlaista tapahtumaa. Turisteja oli melko paljon ja nuorten kuuli puhuvan ainakin suomea, ruotsia, saksaa ja ranskaa. Rannalla oli tuliesityksiä, joissa paikalliset nakkeli palavia kettinkejä ym. ja turistit pääsi hyppimään narua palavalla köydellä. On se hyvä, että keksitään tervehenkistä yhteistä tekemistä. 

Taon ero meidän aiemmin vierailemiin kohteisiin on turisteihin panostaminen. Esimerkiksi Bangkokissa on paljon pieniä yksinkertaisia kojuja, joista paikalliset ostaa paikallisia ruokia. Taolla oli jo paljon enemmän ruokapaikkoja, joissa istutaan pöydässä ja joissa voi tilata amerikkalaisen aamiaisen, pizzaa ja pannukakkuja. (Pannukakut on täällä aika hyviä, joten ei valittamista siltä osin.) Ero näkyy myös yöpymisen hinnassa.

Nyt ollaan Koh Samuilla, josta myöhemmin lisää.

-Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti