sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Singapore

Jotain niin erilaista kuin Bangkok.

Juuh elikkäs lomille lähettiin. Torstaina 9.4 oli lento Singaporeen ja hotelli oli parin mutkan kautta saatu varattua etukäteen. Singaporessa on kaupunginosia laidasta laitaan ja me majotuttiin pikku Intiaan. Liikkuminen sieltä oli helppoa toimivan metroverkoston ansiosta, mutta muuten en tähän alueeseen juurikaan ihastunut. Sieltä kyllä löytyi kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja ties mitä muuta perussettiä, mutta ihmiset ei vakuuttanu. Tässä on reissaillessa tullu törmättyä yhteen jos toiseen kansallisuuteen, mutta intialaiset tuijottaa enemmän kun kukaan muu. Tottakai tajuan sen, että ollaan poikkeavan näkösiä, mutta muut kiinnittää huomiota meihin huomattavasti kohteliaammin kun nää ihmiset. Tunsin itteni nähtävyydeks.

No kuitenkin. Singapore. Se mitä kaupungin siisteydestä sanotaan, ei oo liioteltua. Hyvä esimerkki on purukumi, joka on kiellettyä koko kaupunkivaltiossa, sallittua on vaan jotkut nikotiini- tai lääkepurukumit. Kadulle sylkemisestä taas voi saada sakot. Kadut on oikeesti siistejä ja niin paljon hillitympiä kuin Bangkokissa. Bangkokin kaduthan on täynnä myyntikojuja, ihmisiä, ruokaa ja mitä vaan niin isossa kaupungissa voi kaduilla olla. Sen mitä ihmisiä tulin tarkkailleeks, nii sanoisin että Singaporessa ollaan huolitellumpia kuin Bangkokissa. Tuli tosi ryytynyt olo, kun kattelin porukkaa metrossa. Puhumattakaan siitä hetkestä, kun käveltiin Marina Bay -hotellin aulan läpi.Ihan nopea briiffi niille jotka ei Marinaa entuudestaan tiedä. Se on Singaporen luultavasti kuvatuin nähtävyys/suht kallis hotelli. Se on korkee, siellä on ylhäällä aika siisti uima-allas ja huone maksaa noin 300 euroa yhdeltä yöltä. Sen juurelle on rakennettu puisto (Gardens by the Bay), joka on sit varmaan toiseksi kuvatuin nähtävyys.Jatketaan Marinasta. Ekana iltana päätettiin heti lähteä kokeilemaan metroa ja lähdettiin toki ekana asemalle, joka kantaa nimeä Marina Bay. Pakkohan se oli heti ekana päivänä nähdä. Oli jo pimeetä kun päästiin perille, mutta siinä se olla möllötti. Jatkettiin matkaa edellä mainittuun puistoon, jonka erikoisuus on isot rakennetut puut. Niissä on pimeellä kaikennäköstä valaistusta ja osa niistä "herää henkiin". Puistossa on siis esityksiä iltaisin ja nää esitykset koostuu musiikista ja näihin puihin rakennetusta valotaiteesta. Puistossa on myös kaks isoa lasikupua, joiden sisällä on kasvitieteellinen puutarha ja (maailman suurin sisätiloihin rakennettu?) vesiputous. Puisto on ihan hieno sekä pimeeseen että valosaan aikaan eli kannattaa käydä kumpanakin.

Pakkohan se oli Marinahotellissa käydä siellä ylhäälläkin. Jos haluaa vaan katella maisemia niin pitää ostaa lippu, että pääsee maisematasanteelle. Yhtä korkeelle ja ylemmäskin pääsee myös ilmaseks. Sinne pääsee jos menee syömään. Ei menty, mut mentiin yksille, sama asia? Siellä on baari ja ravintola ja näkee sen kuuluisan uima-altaan, sikäli kun siinä loppujen lopuks mitään näkemistä on. Mutta ne maisemat on hyvät. Ylhäältä näkee melkeenpä joka suuntaan, mikä on ihan kiva kun yhessä suunnassa näkyy Gardens by the Bay ja meri, kun taas toisessa suunnassa Singaporen korkeita rakennuksia ja Marinan lahti. Me käytiin ylhäällä päiväsaikaan, mutta maisemat ois varmaan aika jees myös pimeellä.

Singaporessa noita kaupunginosia riittää, ja otettiin sit ihan kunnon metrokortit, että saadaan kierrettyä eri paikkoja. Samoilla korteilla sai käyttää myös julkista bussiliikennettä, ja parina päivänä tulikin istuttua paikallisbussissa kattelemassa maisemia. Jäätiin pois sit vaan kaikissa siistin näkösissä paikoissa. Yks kaupunginosa, johon metrolla päädyttiin, oli Down Town. Se on alue, joka koostuu pilvenpiirtäjistä ja virkamiehistä. Se on siis niin sanottu bisnesalue, ja siellä on toimistorakennuksia, pankkeja ja vähän fiinimpiä kerrostaloja. Jos en oo jonnekin tuntenu kuuluvani niin tänne. Sortsit ja toppi tuntui vähintäänkin epäsopivalta varustukselta, olis vissiin pitäny mennä jakkupuvussa. Kadut oli hiljasia ja sillon tällön jonkun rakennuksen kulmassa oli joku pieni lounasravintola täynnä ruokatauolla olevia bisnesmiehiä.Koska tästä ei tuu loppua vielä pitkään aikaan ja mun pitäis olla kirjottamassa esseetä, jaan tän kahteen osaan ja jatkan seuraavassa osassa. Siitä jatketaan sit Malesiajuttuihin.

Lomaa lopetellen

Viivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti