tiistai 21. huhtikuuta 2015

Singapore, osa 2

Kuinka paljon ihminen pystyy kävelemään neljän päivän aikana?

Paljon. Loppuaika Singaporessa alkoi tuntua jaloissa, mutta sitä vartenhan loman toinen puolisko oli varattu rantarelaksoitumiselle. Siitä kuitenkin myöhemmin, nyt nimittäin lisää Singaporea.

Niinkuin monesta muustakin suurkaupungista, myös Singaporesta löytyy China Town. Kaupunginosa on oikein siisti, hieno ja muutenkin ihan hyvää aluetta. Sieltä löytyy katumarkkinat täynnä kojuja täynnä turistitavaraa ja tietysti ruokamarkkinat. Monta etnistä ruokaa tarjoavaa ruokakojua kasassa pienellä alueella tarkottaa yleensä halpaa ja hyvää ruokaa. Tällainen ruokailumuoto on otettu käyttöön Singaporessa myös monissa ostoskeskuksissa, joissa ylin kerros on varattu pienille ruokakojuille. Monesti homma toimii niin, että monet kojut myyvät vain ruokaa ja juomat ostetaan sitten eri myyjältä.Clarke Quay. Se on myös kaupunginosa. Nimi, joka ei sano mitään, kuuluu metroasemalle, josta pääsee oikeastaan aika kivaan miljööseen. Täältä löytyy joki, jonka varrella on ravintoloita ja baareja ja on siellä taas yks puistokin. Jokialue on illalla hieno kaikkine valoineen, ja siellä pääsee jokiajelulle, jolla näkee kerralla Clarke Quayn lisäksi myös Marina Bayn lahdelta päin. Käytiin me sit siellä puistossakin, Fort Canning nimeltään. Idea tuntui vähän huonolta jossain siinä kohtaa, kun edessä oli pelkkää ylämäkeä, takana kolme päivää kävelemistä ja lämpötila n. +32. Mentiin kuitenkin, ja olihan siellä ylempänä ihan hyvät näkymät. Fort Canning on aika iso, eikä se oo kukkaistutuspuisto, vaan metsäpuisto. Se on täynnä isoja, vanhoja puita ja taukopaikkoja ja siellä on yrttiviljelmä ja vanhoja kaivauksia. Kuulin tosi hyvän jutun Singaporesta ja puistoista ja se meni jotakuinkin näin: "Singaporessa mennään enemmän kohti kaupunki puistossa, kuin puisto kaupungissa -rakentamista." Ilmasua voi olla vaikeeta ymmärtää, mutta luulen tajunneeni, mitä sillä tarkotetaan. Hyvin sanottu anyway.

Ja sitten saarelle. Sentosa Island sijaitsee Singaporen edustalla ja sinne pääsee taivasjunalla. Singaporessa on Universalin teemapuisto tai miksikä sitä nyt kuuluu nimittäkään ja se on tällä nimenomaisella saarella. Saari on siis rakennettu täyteen kaikenlaista ravintolaa, turistikauppaa, turistiaktiviteettia ja turistinähtävyyttä. Teemapuistot oli aika hintavia, eikä me niiden takia saarelle oikeestaan mentykään. Syy sinne menoon oli uimaranta, joita ei Singaporessa turhan monia taida olla. Biitsi oli oikein jees, ja epäilemättä sekin on ihan tekemällä tehty. Siellä oli siistiä, eikä edes turhan paljon porukkaa. Kelikin oli yllättäen hyvä ja vesi lämmintä ja kirkasta. Jos siis haluaa Singaporen reissulla rannalle niin suosittelen Sentosaa. Vaikka saarella saakin melkeen kaikesta maksaa, hintaa tälle kertyy vaan taivasjunasta aiheutuneet parin euron kulut. Käytiin tuolle päivälle vielä leffassakin, joita Singaporessa löytyy jokasesta ostoskeskuksesta. Vinkki matkailijalle: ota vaatetta mukaan, leffateatterissa on kylmä.

Muita paikkoja, joihin tuli päädyttyä, olivat mm. Dhoby Ghaut, Bugis, Raffles Place ja City Hall. Lisäksi on Orchard Road, joka tunnetaan jollain tasolla Singaporen ostoskatuna. Mietittiin koko meidän Singaporessaoloajan, että mikä näistä nyt on se keskusta. Aateltiin, että Orchard olis ollu se, mutta en oo kyllä vieläkään varma. Itsehän en ostanut koko kadulta mitään, koska aika iso osa kaupoista on kalliita merkkiliikkeitä. Oli siellä niitä perinteisiä länsimaalaisia rättikauppojakin, mutta suurin osa kaupoista näytti siltä, että meikäläinen olis naurettu ulos ennen kun ehdin ees sisälle.

Vaikee sanoo unohtuko jotain, mutta eiköhän tätä tässä nyt ole. Ens kerralla Malesia ja menetettyjen kynsisaksien tarina. Tätä ei kannata missata.


-ViiviEi kommentteja:

Lähetä kommentti