maanantai 6. kesäkuuta 2016

Pariisi, osa 2

Hetki siinä menikin, mutta tässä tää ois. Testaan yleisön pyynnöstä isoja kuvia, laadulla ei palkintoja voiteta mut kestäkää se.

Oltiin siis Pariisissa. Essillä oli torstaina aikanen herätys töiden takia, joten me lähdettiin samalla oven avauksella, että ehditään käydä kaikkialla. Ekana suunnattiin kohti pakollisinta eli Eiffeliä. Jonoa ei siinä vaiheessa aamua vielä hirveesti ollu, joten päästiin aika sujuvasti hissille ja ylöspäin. Sen kerran kun sinne mennään, niin sitten mennään ylös asti.
Kuvan pilvet ovat harhaanjohtavia, oikeesti tuolla oli kuuma ja välillä aurinkokin paisteli.

Ylhäällä heiluttiin kartan kanssa sen verran, että päätettiin lähteä seuraavaksi kohti Riemukaarta ja Avenua des Champs-Élyséetä. Oikeestaan löydettiin Elysee ihan vahingossa. Aikamme siellä ihmeteltyämme todettiin, että on ruoka-aika. Istuttiin siis katukahvilaan syömään baguettea, kuinkas muutenkaan. Riemuidiootti Riemukaarella.


Seuraavaksi päätettiin ottaa suunnaksi Louvre. Tässä vaiheessa oltiin jo kävelty jonkun verran ja metropysäkkikin sattu just sopivasti kohdalle niin sillähän lähdettiin. Kun tultiin metrosta ulos, päädyttiin johonkin ostoskeskukseen. Löydettiin kyltti, joka ohjeisti Louvreen ja mehän vaan käveltiin sisään. Jälkeenpäin kuultiin, että sinne joutuu tavallisesti jonottamaan tuntikausia, ja ollaankin mietitty että mitä tehtiin väärin. Ei myöskään jouduttu maksamaan mitään, koska alle 25-vuotiaat pääsee passia näyttämällä ilmaiseksi. Lipuntarkastuksessa mun passia kattonut nainen alkoi kysellä multa, että milloin on paras aika mennä Suomeen ja muuta mukavaa. Takana oli siinä vaiheessa vähän jonoa niin eipä tuota hirveen pitkästi viitsinyt ruveta valistamaan. Käskin mennä kesällä kun on valoisaa. :D 
Louvre oli ihan tajuttoman kokonen. Käytävien seinillä on oikeasti paljon sitä taidetta ja ne käytävät jatkuu joka suuntaan ihan loputtomina. Eihän tuota ole mitenkään mahollista kiertää kokonaan. No mehän ajateltiin etsiä se yksi ja ainoa Mona Lisa. Kyllä sitä haettiinkin ja olihan sitä muutama muukin tullu kattomaan. Tässä se nyt on, ihan teitä varten otin kuvankin oikeen. Oli muuten yllättävän pieni taulu.


Louvresta lähdettiin kävelemään kohti latinalaiskorttelia. Essi oli näyttänyt meille paikan, josta saa superhyviä crepesejä, ja koska Essin maku on osoittautunut pettämättömäksi, sinne lähdettiin. Oltiin yhdellä sillalla kävelemässä, kun kuulin sellaista täydellistä haitarimusiikkia, mitä kaikissa Ranskaan sijoittuvissa leffoissa soi. Siellä istui pieni vanha pappa soittamassa ja mun oli aivan pakko antaa sille rahaa, koska se oli tehny mun päivästä täydellisen.


Parasta.

Illalla käytiin Essin kanssa syömässä ja loppuilta juotiin viiniä siellä ihanassa pikku yksiössä. Perjantain ja lauantain taidan jättää myöhemmälle, koska onpahan teilläkin joku syy tulla taas kurkistelemaan. Joskus voisin ehkä myös kertoo, mitä mulle tällä hetkellä kuuluu.

-Viivi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti