lauantai 18. kesäkuuta 2016

Pariisi, osa 3

Mitä mä teen kaikki illat ku en saa yhtä tekstiä kirjotettua? Nyt kyllä tungen loppureissun tähän.

Perjantaille meillä olikin vähän spesiaalimpaa ohjelmaa, Essi oli nimittäin sopinu, että päästään vierailemaan Suomen Pariisin suurlähetystössä. Meillä oli kuitenkin aikaa ennen vierailua, ja kulutettiin se kiertämällä vähän kauppoja ja kävelemällä Seinen rantaa pitkin kohti kohdetta. En tiiä paljonko matkaa lopulta tuli, mutta musta tuntuu että se oli aika pitkä. :D

Mahtava seinämateriaaliratkaisu.


Suurlähetystön olohuone. Tai joku semmonen.

Suomen suurlähetystö on kuulemma yksi tyylikkäimmistä Pariisissa. Sisustuksessa on teemana vuodenajat ja suomalainen suunnittelu ja paikka oli kyllä ihan hieno. Tavattiin myös itse Suomen suurlähettiläs. Hörpättiin kahvit, ihmeteltiin paikkoja ja lähdettiin jatkamaan matkaa. Koska keli näytti varsin hyvältä ja satuttiin olemaan Seinen rannalla, päätettiin lähteä jokilaivalle. Siinä näki ihan kivasti sellasta, mitä ei ehkä muuten näkisi. 



Iltapäivästä alkoi vähän sadella, joten lähdettiin takas kaupoille. Käytiin mm. testaamassa paikalliset macaronsit siinä Essiä odotellessa. Illalla käytiin vähän kuikuilemassa seuraavan päivän kohdetta, Montmartrea ja käytiin siellä sitten syömässä vähän italialaista. Oli molto bene.

Mikkelin metroasema Pariisissa!

Seuraava päivä aloitettiin lätkämatsilla pubissa. Just sopivasti oli mm -kisojen Suomi-Ranska peli tuona päivänä, joten mehän mentiin paikalliseen muiden suomalaisten kanssa ja huudettiin Suomi nihkeään voittoon. Siitä lähdettiin jatkamaan kohti Montmartrea. 

Faktaa: Montmartre eli "marttyyrien vuori" on kukkula, ja yksi mun suosikkialueista Pariisissa. Tiiättekö sen leffan Amelie? Se on kuvattu kyseisellä alueella, enkuks se nimi taitaakin olla Amelie from Montmartre. Outo mutta hyvä leffa. Anyways. En oo mitään museoita ja kirkkoja kiertelevää tyyppiä, mutta Sacre Coeurin kirkko oli melko vaikuttava ja se me sitten käytiin kiertämässä. Alueella oli markkinat ja kirkon edustan portailla istuskeli paljon porukkaa, joten mekin käytiin ostamassa mansikoita ja halpaa skumppaa ja istuttiin sinne muiden sekaan. 


Sama mesta hämärällä.




Ylläolevassa maailman söpöimmässä kahvilassa käytiin lounaalla syömässä taas vähän paikallista. Tällä kertaa testattiin lohiquiche, eli semmonen suolanen piirakka. Ei kuulkaa yliopistokahvilan suolaset piirakat paljon maistu tämän jälkeen.


Ja sitten se Amelien kahvila. Elokuvan yks tärkeistä paikoista on ylläoleva kahvila ja sinne oli päästävä. Täydellisen ranskalaisen fiiliksen lisäksi sieltä sai erittäin hyvää kahvia ja ihania jälkiruokia (nää jutut näyttää olevan aika ruokapainotteisia..). Creme brulee oli meikäläisellä vielä ottamatta, joten sillä mentiin. Kattokaa nyt tota mun ilmettä, kui kivaa toisella voi olla? :D

Moulin Rouge ei ees mahtunu kokonaan kuvaan.

Päivä meni kierrellessä Montmartrea ja kaikista Pariisin ihanista paikoista tälle kukkulalle päätin muuttaa sitten kun musta joku kaunis päivä tulee niin rikas, että voin käyttää päivät istuskellen katukahviloissa juomassa kahvia ja viiniä. Loppukaneettina voisin todeta, että Pariisi oli paljon enemmän kun odotin, ja että palaan kyllä vielä. Kiitos Essille ja Ellille, oli mahtava reissu! 



<3: Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti