maanantai 25. toukokuuta 2015

Hong Kong, osa 2

Raitiovaunuja ja pilvenpiirtäjiä.

Ekana päivänä tutkittiin Hong Kongia ylhäältä päin, seuraavat päivät meni kaupunkia kiertäessä. Hong Kongin keskusta saaren puolella on keskittynyt rannan tuntumaan, joten se on vähän semmonen pitkulainen. Rannan myötäisesti kulkee kaksikerroksisia raitiovaunuja, ja niistä näkee keskustaa aika kivasti. Hong Kongissa (niinku aika monessa muussakin kaupungissa) oli selkeitä rikkaita alueita, köyhempiä alueita, tavisten alueita ja kaikenmaailman hipsterialueita. Jo raitiovaunumatkan aikana katukuva ehti muuttua bisnesalueesta kauppa-alueeksi ja pikkukiinaksi.
Raitiovaunuilla matkustaminen on tuolla tosi halpaa (vaikkakin myönnettäköön, että oon sen verran maalta ettei vertailukohtia oo kovinkaan paljon). Honkkarissa on käytössä Octopus -kortti, johon voi ladata rahaa ja se käy kaikkeen julkiseen liikenteeseen (bussit, raitsikat, metro..). Hankittiin itekin sellaset kortit ja tuli niitä kyllä käytettyäkin aika tiuhaan.Perjantaina kilometrejä kertyi jalkatuntuman mukaan liikaa, mutta lauantaina iski sade, joten sillon pyrittiinkin sitten enemmän sisätiloihin. Raitsikoilla ajettiin kumpanakin päivänä, pois jäätiin paikoissa jotka näytti hyvältä. Kowloonin puolellakin tuli kierrettyä.

Nyt kun tässä on muutama suurkaupunki tullut nähtyä niin alkaa hahmottua se kontrasti, joka niiden välillä on. Bangkok, Singapore ja Hong Kong on kaikki ihan erilaisia. Siinä missä Bangkok on laajalla alueella ja yhtä kaaosta liikenteen ja kaikkien katukojujen takia, Hong Kong on keskittynyt yllättävän pienelle alueelle, ja siellä liikenne toimii paremmin suunnitellun julkisen liikenteen takia. Honkkarin kadut on siistejä ja jollain tavalla paljon rauhallisempia kuin Bangkokin. Sitten taas on Singapore, jossa siisteyskontrolli on ehkä jopa vähän liioiteltua.
Kirjottaminen ei tunnu nyt oikeen sujuvan, joten jätän tämän vaan tähän ja jatkan kouluhommia. Jäljellä olis enää kolme viikkoa, joten tekemistähän löytyy. Ens viikolla on meidän vikat lomat ja sit pian onkin lopputentit. Vähiin käy.

-Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti