tiistai 9. toukokuuta 2017

Budapest

Terveppä terve. Tässä muuttopakkailun välissä aattelin ottaa vähän lepiä ja tyrkätä ulos kuvat Budapestistä. Siinä on kyllä kans yks hehkutuksensa ansainnut kaupunki. Oikein nätti ja viihtyisä, hyvät kulkuyhteydet ja voi että, ne kylpylät.

Uskokaa huviksenne, noita katukuvia tuli otettua jokunen. Euroopassa matkustellessa homma menee mulla aina siihen, että kuvaan vaan taloja, koska vanha arkkitehtuuri on parasta. Ja me yleensäkin kävellään paljon, joten siinähän se menee samalla. Ratikoilla tuli ajeltua paljon. Olit sitten Hong Kongissa tai Unkarissa niin ota se matkakortti ja ajele ympäriinsä, se on kaikista paras tapa saada kuva kaupungista ja nähdä sellasiakin paikkoja mihin ei tuu käveltyä.Tässä tullaan taas arkkitehtuuriin, mutta mun mielestä Budapestissä on yks arkkitehtonisesti hienoin kauppahalli, mitä oon tähän mennessä nähnyt. Mieleen tulee elokuvien vanhat rautatieasemat. Varsinkin aamulla tunnelma hallissa on jotenkin hieno, kun turisteja ei vielä ole ja myyntikojuja vasta availlaan. Kauppahallin kakkoskerroksessa on ruokapaikkoja, ja jos käytte Budapestissä niin suosittelen syömään tuolla. Varsinkin sisäänkäyntipäädyssä ylhäällä on hyvä mesta, jossa käydään tiskillä valitsemassa mitä haluaa syödä ja ruoka maksetaan heti. Söin aivan törkeän hyvää lihaa siellä. Myös jälkkärit kannattaa ostaa kauppahallista, sillä myyntikojuissa on ihan mielettömät valikoimat leivoksia naurettavaan hintaan.


Lasin läpi otettu kuva, antakaa armoa.
Käytiin reissun aikana kahdessa eri kylpylässä. Toinen niistä on ylläolevissa kuvissakin näkyvä Lukacs. Paikka näytti ulkoapäin ihan joltain parantolalta, ja sitähän se tavallaan olikin. Jos jossain voi ihminen olla onnellinen ja päästä eroon kaikista vaivoista niin noissa kylpylöissä. Meikä kuuluu niihin, jotka sietää ihan miten kuumaa vaan, joten sellaset 40-asteiset altaat oli ihan parhaita. Kuvassa näkyy paikan yks ulkoallas, muuten ei allaskuvia olekaan, koska noissa paikoissa ei saa kuvata. Lukacsissa oli sisällä eri kokoisia pikku altaita, joissa oli eri asteiset vedet about 32 asteesta siihen neljäänkymmeneen.

Toinen paikka, jossa käytiin, on Királyn. Paikka on rakennettu 1500-luvulla, ja sitä on rempattu ehkä jopa kerran sen jälkeen. Nyt huom. Jos meette Budapestiin niin käykää nyt herranjumala ees tuolla. Kylpylä on hyvinkin alkuperäsessä kunnossa ja siellä vallitseva tunnelma on aivan uskomaton, jälleen kerran voisin sanoa, että ihan ku jostain leffasta. Kylpyläpuoli on pieni. Keskellä on pyöreä pääallas, jonka päällä on kupu, jonka rei'istä paistaa vaan vähäsen päivänvaloa. Sivuilla on kuuma ja kylmä allas. Noissa kylpylöissä ei tosiaan sa kuvata, ja seinäkyltit kehottaa olemaan hiljaa. Noihin paikkoihin mennään oikeasti rentoutumaan, ja porukka kunnioittaa sitä että siellä saa olla rauhassa ja hiljaisuudessa. Jos ikinä haet mielenrauhaa kärsivälle sielullesi, mene Budapestiin. Budan linnavuori on yks paikka missä kannattaa käydä. Se kuuluu Unescon maailmanperintölistalle, mikä on mun mielestä jo itsessään syy vierailuun. Ylläolevat kuvat on vanhasta kalastajalinnakkeesta, joka sijaitsee vuorella. Sinne pääsee kätevästi busseilla, ja suosittelen kyllä käymään. Linnavuori on aika iso alue, joten jos sitä ei jaksa kokonaan tutkia niin tää kalastajalinnake on ehkä paras kohde. Nuo rakennukset on mahtavia, ja ne on tosiaan sen verran ylhäällä vuorella, että maisemiakin riittää. Tuolta siis näkee kivasti joelle ja sen toiselle puolelle, missä kaupungin keskusta on. 


Tuo parlamenttitalo taas oli silleen aika kivalla paikalla ja oikeen hyvän kokonen ja näkönenkin, joten päätin että sitten kun on vähän noita säästöjä kertynyt, niin ostan talon itelleni. Ihan mainio laitos. Näkyy joelta kivasti. 

Siinä nopea kooste reissusta ja sen kohokohdista. Meikä palaa pakkailemaan, ja ens kerralla puhutaan vähän vapusta ja ehkä jo pikkusen töistäkin. 

-ViiviEi kommentteja:

Lähetä kommentti