torstai 11. elokuuta 2016

Jurassic Rock

Kesä on siis periaatteessa ohi. Syksy tulee. Nyt kun on pari päivää satanu lähes tauotta, ja oon nyhjänny illat kotoa, alan ehkä olla henkisesti valmis syksyyn. Onhan mulla nyt ollu aika mahtava kesä, ja vapaa-ajasta on otettu kaikki irti. Viime viikonloppuna istuin vaihteeks vähän junassa, kun kävin Mikkelissä pikavisiitillä Jurassic Rockissa.

Kotiin on aina kiva mennä, vaikka vaan hetkeks, ja koska en oo ikinä ollu Jurassicissa niin pakkohan se oli lähteä kun oli vapaa viikonloppukin. Olin perjantaina illalla kotona, ja lauantaiaamupäivä meni saunoessa ja chillaillessa. 

Festarialueelle kun päästiin, nii ekana hämmästyin väenpaljoutta. Sitä ei ollut. Porukkaa oli huomattavasti vähemmän ku ootin vaikka eihän mulla mitään odotuksia oikeen ollu kun en oo ennen käyny. Eka, jota mentiin kattomaan, oli Relentless. Bändi oli mulle ennestään tuntematon, mutta tykkäsin kun kuuntelin ennakkoon vähän biisejä. Tyyli on vähän sellanen rockabilly ja jos ei muuten iske niin kuunnelkaa ainakin yks niiden tekemä coveri.


Seuraavana oli Mustasch, kuinkas muutenkaan. Jos oon jotain oppinu niin sen, että raskaan musan keikat on parhaita yksittäisinä keikkoina, koska niihin tulee vaan ihmisiä jotka on varta vasten tullu kattomaan sitä tiettyä bändiä. Tunnelma on erilainen ja biisivalinnat nojaa enemmän uuteen tuotantoon, mitä ei taas festarikansa välttämättä tunne. Keikka oli silti hyvä, ei tältä bändiltä voi muuta oottaakaan. Parhaista biiseistä oon puhunu ennenkin ja jos kiinnostaa kuunnella, niin suosittelen viimesintä levyä, se on melkeen kokonaan hyvä.


Yks todella positiivinen yllättäjä oli Eläkeläiset. En oo ikinä oikeen kuunnellu niitä, eikä sitä musiikkia yksin kotona kuulu kuunnellakaan, vaan nimenomaan festareilla. Siellä kuulkaa koko keikan ajan jengi veti letkajenkkaa yleisön seassa aivan sekopäisinä, ja biisit oli hauskoja. Ne on siis tavallaan coveroitu muista biiseistä, mutta sanat on uudet ja suomeksi.

Kuunneltiin vielä Diablo ja Stamina, minkä jälkeen alueelle alko vasta valua porukkaa. Vikana esiintyjänä oli siis Cheek ja kun sen faneja alko ilmestyä, niin me lähdettiin jatkamaan matkaa. Ei millään pahalla mut ku ei vaan pysty. Ihan oikeesti.

Tässä vaiheessa pitää tunnustaa jotain. En ollu viime viikonloppuun mennessä käyny ikinä baarissa Mikkelissä. Älkää kysykö, en tiiä, no reason. No, mentiin jokatapauksessa, koska Jurassicin jatkot oli Wilhelmissä ja päästiin Cheekin sijaan kuuntelemaan Santa Cruzia. Niillä on läjä hyviä biisejä, ja vaikka ne on omasta mielestään hard rock -yhtye, niin onhan niiden jotkut biisit aika pehmeitä. Nekin on silti hyviä. Tupa oli täynnä ja kivaa oli. Kaks jätkää kävi ihmettelemässä, et oonko mä äitin kaa baarissa. Oltiin niiden mielestä tosi cool, koska niiden omat äidit on tylsiä.
Keikka loppu just sopivasti niin, että kun mentiin ulos niin nähtiin paljon puhutut ilotulitukset, joihin Cheekin keikka loppu toisaalla. Aijettä kyllä kaikki taas niin mielensä pahotti kun keskustan tuntumassa tuolla lailla aiheutetaan melua keskellä yötä. Aijjai.

Sunnuntaina vähän väsytti, mutta eipä tuota tarvinnu muuta tehdä ku istua junassa. Summa summarum oli kivaa ja varhaisteinistä asti alitajunnassani asustellut hevirokkari oli hurjan tyytyväinen. Huomenna meikä lähtee tien päälle, joten näkyilläänpä joskus loppukuusta.

-Viivi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti