torstai 22. tammikuuta 2015

Lupa olla

Royal Thai Embassy koettu. Samoin Onnibussi. Onnin yövuoro välillä Vaasa-Helsinki ei ollut ainakaan vielä kovinkaan suosittu ja bussi olikin melkein tyhjä. Takaisin tullessa porukkaa oli enemmän. Pistorasioista valtava plussa, meikäläisen puhelimen akku nimittäin tyhjenee niin nopeesti, että juurikin pistorasia-asian vuoksi juna menee yleensä bussin edelle. Onnibusseissahan on myös ilmanen netti, joka ei kylläkään ainakaan itelläni toiminut kauheen hyvin. Pahinta oli kuitenkin se kylmyys. Voi olla, että väsymyksellä oli asian kanssa jotain tekemistä, mutta siellä bussissa oli törkeen kylmä. Ja tämä siis sekä mennessä että tullessa. Ja kyllä, mulla oli vaatetta ihan kohtuullisen paljon.

Mehän oltiin sitten Helsingissä jo kuudelta aamulla, suurlähetystö aukes vasta yhdeksältä ja hotellihuone saatiin neljältä iltapäivällä. Oli meinaan pikkusen pitkä päivä meillä. Jotenkin olin olettanut, että suurlähetystössä kestäis kauan. Se oli kuitenkin tyhjä ja päästiin suoraan tiskille, jossa thaitädit tutki meijän paperit ja kysy parit kysymykset. Toki siinä vaiheessa kun piti maksaa ne viisumit, muistettiin että oltiin unohdettu käydä automaatilla. Thaitädit kuitenkin ystävällisesti neuvoi meijät lähimmälle maatille, viisumit kun pitää nimittäin maksaa käteisellä. Kaikkine automaattiseikkailuineen suurlähetystössä meni vartti.

Huonosti nukutun bussiyön jäljiltä torstai meni vähän sumussa, mutta perjantaina kävin sit siellä matkamessuilla. Moniin ständeihin oli mun mielestä panostettu enemmän kun aiempina vuosina. Kotimaan puolelta Lapin kohteet oli perinteen mukaan isoja ja näkyviä ja ulkomaiden puolella kiinnitin tietysti eniten huomiota Aasian ständeihin. Thaimaan pisteellä tuli treenattua enkkua ja kerättyä melkonen kasa esitteitä. Kun kerroin tulevasta vaihdosta, mukava thaitäti veti mulle tiskin alta tyylikkään kuoren, jossa oli mukana pankkikortin näkönen Thailand Fanclub Card. Sen merkitys on vielä vähän hämärän peitossa, mutta sillä kuulemma saa alennuksia Thaimaassa (koska siellähän onkin tosi kallista..).

Joko sain jonkun helsinkiläisen ebolan, tai Onnibussi sairastutti mut liioitellulla ilmastoinnillaan, jokatapauksessa paluumatka oli yhtä jäinen kun menomatkakin ja siinähän sitten sairastuin. Reissu oli kuitenkin jees ja nuhaisia päiviä piristi suurlähetystö, joka teki mitä lupas. Viisumit tuli eilen ja nyt on sit lupa olla.

ps. Pahoittelut postausten tekstipitoisuudesta, kuvia alkaa varmasti tulla sit kun niitä on. Pahoittelut myös tämän tekstipalsta-asian kapeudesta. Käytän tätä blogia eräässä kurssityössä, ja muutan ulkoasua heti kun kurssiarvosana on tullut.

-Viivi

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti