sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Vaalijännä

Joo ei säännöllinen kirjottaminen oo kyllä mun juttu, edellisestä tekstistä taas se pari viikkoa.

No mut täs mä ny kuitenki taas oon. Blogeja seuranneena oon saanu usein lukea, että voivoi kun ei ole ollut aikaa kirjoitella mut hei, joskus ei vaan oo. Tässä nyt kolmatta vuotta yliopistossa opiskelevana voin sanoo, et ylimääränen aika on pikkusen kortilla. Tän vuoden missiona on suorittaa aika paljon enemmän opintopisteitä kun kahtena aiempana vuotena ja sehän näkyy. Enkä ees tee vielä kandia.. Meneillään olevilla kursseilla tehdään kaikkea pientä kivaa, kuten viikkotehtäviä. Saat yhden palautettua nii jo pitäis olla seuraavaa varten lukemassa 300 -sivuista englanninkielistä teosta vuodelta -75. En valita hyödyllisistä töistä, koska ne on hyödyllisiä, mut joskus en vaan tajuu noiden hommien tarkotusta.

Onneks oon kuitenkin haalinu kaikkea muuta ajateltavaa arkeen niin saa keskittyä muuhunkin. Reilu viikko sitten oli tosiaan se vaalipaneeli, jota jännitin etukäteen ihan naurettavan paljon. Kuulin juttua, etta tavoitteena oli saada panelistien välille vähän kitkaa mielenkiinnon ylläpitämiseksi ja sehän se vasta auttokin ramppikuumeseen. Not. Homma lähti kuitenkin luistamaan ihan kivasti kun pääsi paikan päälle ja tapas muut panelistit. Tentissäkin taisin pärjätä ihan kohtalaisesti. Sain etukäteen ihan mielettömästi tsemppiä muilta ja monet tarjoutui käymään yhdessä läpi todennäköisiä aiheita. Sanoivat myös, että jos et tiedä niin sano se. Parempi jättää homma siihen kuin alkaa selittää jotain aivan väärää settiä. Yksi kysymys olikin sellainen, että siihen ei löytynyt sanottavaa edes tältä suunnalta. Ei siinä, muut lähtivät samalle linjalle, joten en tuntenut itteeni edes kamalan tietämättömäksi. Paneelissa puhuttaneita aiheita olivat esimerkiksi Vyyn jäsenlehti ja sen tulevaisuus, joustavat opiskelumahdollisuudet, sähköinen tenttiminen ja joidenkin koulutusalojen lopettamistarve.

Viime viikolla oli edarivaalien ennakkoäänestys ja tulevalla viikolla viralliset äänestykset. Keskiviikkona on illalla vaalivalvojaiset ja myönnetään, että vähän jännittää. Mähän en alunperin lähtenyt ehdolle kovinkaan tosissani, mut vaalien edetessä kiinnostus opiskelijavaikuttamiseen on kasvanut hurjasti.

Muutenkin ens viikko on harvinaisen täyteen buukattu. Kenellä on niin cool äiti et se pyytää joululahjaks liput Mustaschin keikalle? No mulla. Me mennään torstaina Seinäjoelle, käydään keikalla ja toivottavasti myös juhlistetaan meikäläisen vaalimenestystä.

Kuvia ei nyt heru, ehkä sit taas kun saan mun elämän takasin (vujut kahden viikon päästä!).

Harkkatöihin hajoten

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti